در جستجوی خاستگاه اجتماعی مسأله دوگانگی اجتماعی نظر و عمل در عرصههای مختلف
در ایران، تحقیق حاضر در یکی از آسیبپذیرترین وجوه آن یعنی روند فزاینده بیماریهای قلبی و عروقی در عرصه بهداشت، به نظریهپردازی روی آورده است. در پاسخگویی به این سؤال که چرا گرایش شدید به حفظ سلامت (نظر اجتماعی) با رفتار مشاهده شده مبتنی بر مصرف پرچرب و افزایش مضاعف آن در سی ساله اخیر (عمل اجتماعی) ناسازگار است، از نظریه دوسوگرایی جامعهشناختی مرتون بهرهبرداری شده است. طبق این نظریه، عامل دوسوگرایی را باید در ناسازگاری میان هنجارها جستجو نمود. ولی به منظور شناسایی علل ریشهایتر و تبیین عمیقتر مسأله تحقیق، هدف اصلی به سوی توسعة فرضیة مذکور گرایش یافته است.
با بهرهبرداری از رویکرد روشی نظریه بازکاوی، از طریق تحلیل مقایسهای شرایط و بینش 91 نفر از بیماران قلبی و عروقی و افراد سالم، یافتههای تحقیق حاضر مؤید آن بوده است که خاستگاه اجتماعی مسأله دوگانگی اجتماعی نظر و عمل در عرصة بهداشت با مفهوم «هژمونی مصرف پرچرب در حال انتقال» تطبیقپذیرتر است. همچنین، مؤلفه «هژمونی مصرف پرچرب» به عنوان مانع بنیادی در نزدیکی نظر و عمل بهداشتی شناسایی شده است.
موحدی, محمدابراهیم و شهری, فاطمه جمیلی کهنه . (1385). دوگانگی اجتماعی نظر و عمل: توصیه فرضیه دوسوگرایی جامعهشناختی در عرصه بهداشت. نامه علوم اجتماعی, 29(0), -.
MLA
موحدی, محمدابراهیم , و شهری, فاطمه جمیلی کهنه . "دوگانگی اجتماعی نظر و عمل: توصیه فرضیه دوسوگرایی جامعهشناختی در عرصه بهداشت", نامه علوم اجتماعی, 29, 0, 1385, -.
HARVARD
موحدی, محمدابراهیم, شهری, فاطمه جمیلی کهنه. (1385). 'دوگانگی اجتماعی نظر و عمل: توصیه فرضیه دوسوگرایی جامعهشناختی در عرصه بهداشت', نامه علوم اجتماعی, 29(0), pp. -.
CHICAGO
محمدابراهیم موحدی و فاطمه جمیلی کهنه شهری, "دوگانگی اجتماعی نظر و عمل: توصیه فرضیه دوسوگرایی جامعهشناختی در عرصه بهداشت," نامه علوم اجتماعی, 29 0 (1385): -,
VANCOUVER
موحدی, محمدابراهیم, شهری, فاطمه جمیلی کهنه. دوگانگی اجتماعی نظر و عمل: توصیه فرضیه دوسوگرایی جامعهشناختی در عرصه بهداشت. نامه علوم اجتماعی, 1385; 29(0): -.